В рамките на половин година съдът за втори път праща

...
В рамките на половин година съдът за втори път праща
Коментари Харесай

КПКОНПИ минира делото за конфискацията на Брендо

В рамките на половин година съдът за повторно праща на изправителен антикорупционната комисия КПКОНПИ по делото за на имущество от Евелин Банев-Брендо. Това видя " Сега " в електронното деловодство на съда. След като през октомври м. година Софийският градски съд върна на комисията на Сотир Цацаров исковата молба против Брендо с съответни инструкции, в този момент излиза, че не всички от тях са изпълнени. В края на март исковата молба е оставена без придвижване, магистратите още веднъж са дали инструкции на КПКОНПИ и предизвестява, че в случай че те не бъдат изпълнени в границите на 2 седмици, производството ще бъде прекъснато.

Делото за конфискация против Брендо, още трима души - някогашната брачна половинка на Банев Моника Добринова, огромната му щерка Александра Банева, брат му Симо Карайчев, и сдружението на Добринова " Б.М.А трейдинг " ЕООД, е формирано през ноември 2018 година Заради проблемите с исковата молба в този момент то е отсрочено чак за ноември. Така 3 години след внасянето му в съда, то още не е прегледано всъщност, а КПКОНПИ носи виновност за над година от този интервал.

С първото връщане на исковата молба съдът даде инструкции в 12 точки. При новото връщане към този момент са останали единствено в две - да уточни за всеки от ответниците какво имущество има при започване на проверявания интервал, какви са приетите му разноски, какво е придобил, какво е имал в края на интервала. За съда не е ясно и за какво се желае конфискация на 1 888 600 лева, които са върнат заем и изплатен дял от " Б.М.А. трейдинг ". (За първото връщане на исковата молба прочетете повече тук:.)

В Софийския градски съд виси и дело за конфискация и против сестрата на Добринова, Десислава Дишлиева. Искът на комисията против нея, щерка ѝ Дарина Дишлиева и майка ѝ Анна Добринова. От Десислава Дишлиева комисията търси 58 597 лв., които са вноски по провиснал банков заем, както и 3 083 800 евро, открити в сейф в вместилище на обществен трезор. От щерка ѝ се желае конфискация на жилища в морското село Лозенец, а от Анна Добринова - кафе-бар от 488 кв. м. в Студентски град в София. Това дело трябваше да продължи през февруари, само че е пренасрочено за месец май.

Междувременно " Демократична България " внесе законопроект за промяна в КПКОНПИ. Ако той бъде признат от Народното събрание, комисията ще бъде разграничена на две, шефът й Сотир Цацаров ще загуби поста си, а производствата по конфискация ще спрат в очакване на новите правила.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР