В рамките на плана за нормализиране на живота след локдауна

...
В рамките на плана за нормализиране на живота след локдауна
Коментари Харесай

Съседите отварят първо кафенетата и магазините

В рамките на проекта за нормализиране на живота след локдауна Турция обмисля тактика на три стадия, като рестриктивните мерки върху заведенията за хранене и кафенетата ще бъдат вдигнати още на първия, написа " Хюриет дейли нюз ". По-рано тази седмица президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Турция последователно ще облекчи рестриктивните мерки след празника Рамазан байрам заради намаляването на случаите на новия ковид в цялата страна.

Според СиЕнЕн Тюрк проектът планува на първия стадий от нормализацията да бъдат отворени заведенията за хранене и кафенетата, само че ще бъде позволено да сервират единствено до 20 ч. Освен това полицейският час ще стартира от 21 ч., а не от 19 ч. В събота полицейският час ще бъде анулиран изцяло, до момента в който в неделя ще остане на първия стадий на нормализацията.

Онлайн образованието ще остане, а учебните заведения евентуално ще отворят през септември или октомври според от епидемиологичната конюнктура.
На втория стадий от нормализацията, който се чака да стартира от края на май, работата на кафенетата и заведенията за хранене ще се удължи до 22 ч., като те ще сервират на клиенти навън с до 50 % претовареност на потенциала. По-малките заведения като чайни ще се нуждаят от позволение от валийството, с цел да работят. Очаква се на този стадий да бъде анулиран полицейският час и в неделя.

На третия стадий, който ще стартира през юли, ще отпаднат още ограничавания. Тогава се чака да бъдат разрешени сватбените тържества с избрани ограничения за сигурност. Тогава ще бъде позволено кафенетата и заведенията за хранене да работят до 23,45 ч., само че към момента ще е неразрешено да сервират на закрито.

Турските управляващи създават и проекти за организация на автомобилния трафик след празника. Милиони напуснаха огромните градове като Истанбул и Анкара преди налагането на цялостен локдаун на 29 април, с цел да прекарат Рамазан байрам с околните си в провинцията. Очаква се те да се завърнат след празника. Властите обмислят да разрешат завръщането им в огромните градове на групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР