В рамките на междуинституционалния диалог между властите и по повод

...
В рамките на междуинституционалния диалог между властите и по повод
Коментари Харесай

Висшият съдебен съвет поиска спешна среща с президента

В рамките на междуинституционалния разговор сред управляващите и във връзка ескалиращите публични реакции и натиска върху правосъдната власт, представляващият Висшия правосъден съвет – Боян Магдалинчев насочи през днешния ден покана до президента Румен Радев за незабавна среща.

В писмото до президента Магдалинчев показва, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, разрушава освен доверието в съда и прокуратурата, само че и държавността.

По-рано основният прокурор Иван Гешев съобщи по време на ексклузивен брифинг в Съдебната палата, че прокуратурата е подложена на невиждан напън от страна на президента Румен Радев и обслужващи го обединения.

"Радев трябваше да въплъщава единството на нацията, само че когато слезе при ДСБ, "Да, България ", Българска социалистическа партия, Мая Манолова, тъй като тя не е основала групировка, Радев се трансформира в елементарен политик от времето на прехода ", сподели основният прокурор.

"Днес тук с мен са моите заместници, УС на АПБ, УС на камарата на следователите в България, административните ръководители на апелативните, окръжните и немалка част на районните прокуратури в страната. Не сме тук поради персонални офанзиви против основния прокурор, възприемаме това като част от работата ни. Тук сме, тъй като институцията прокуратура бе подложена на невиждан политическо-партизански напън от президента на България и обслужващи го обединения ", означи основният прокурор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР