Изправени сме пред най-лошата ситуация от Втората световна война насам.

...
Изправени сме пред най-лошата ситуация от Втората световна война насам.
Коментари Харесай

Румънският президент: Изправени сме пред най-лошата ситуация от Втората световна война насам

Изправени сме пред най-лошата обстановка от Втората международна война насам. Това съобщи от трибуната на конгреса на Европейската национална партия в Букурещ румънският президент Клаус Йоханис, съобщи Българска телеграфна агенция. 

“Преминаваме през комплициран и неустойчив подтекст поради войната в Украйна. Само на няколкостотин километра нашите съседи дават живота си, с цел да защитят страната си от нашественици, които правят невъобразими зверства. Трябва да сме неуморни в напъните си да предоставим на украинците цялата поддръжка, от която се нуждаят. Разширяването остава една от най-успешните политики на Европейски Съюз. Република Молдова, Украйна и Грузия са неразделна част от Европейски Съюз и тяхното бъдеще е в Европейски Съюз ”, сподели президентът на Румъния. 

Клаус Йоханис разяснява още, че би трябвало да бъде напомнено на хората, че всички се възползват от гаранциите за сигурност на НАТО и акцентира, че Европейски Съюз и НАТО не са били и не са в конкуренция. 

По време на речта си на конгреса в Букурещ румънският президент засегна и тематиката за идните европейски избори. 

“Кампанията за Екологичен потенциал ще бъде бомбардирана с всевъзможни обещания и оферти. От всички провокации, пред които сме изправени през днешния ден, едно се отличава изключително с токсичния си капацитет: екстремизмът във всичките му форми. Призовавам ви да употребявате акцията като опция за възкръсване на либерализма. Шумът, вдигнат от десните популисти, визира правилото на единение в многообразието и може да бъде преодолян посредством ефикасна връзка ”, добави президентът на Румъния. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР