В рамките на кампанията за президентските и парламентарните избори в ...

В рамките на кампанията за президентските и парламентарните избори в

Лично интервю: Кандидатът за вицепрезидент Иска Михайлова от ДПС

В рамките на акцията за президентските и конституционните избори в излъчването „ Тази събота “ ще видите персонални изявленията с част от претендентите за депутати и за вицепрезидент.

Искра Михайлова е претендент за вицепрезидент на Движение за права и свободи . Партията за първи път има претендент за държавен глава – водачът ѝ Мустафа Кардайъ.

„ Това е знак, че демокрацията в България е достигнала онова равнище , в което правото на всеки български жител да бъде избиран и да избира, се въплъщава към този момент в представянето на двойка, с лидер с нетрадиционно българско име “, разяснява Михайлова.

По думите ѝ сега Движение за права и свободи прави крачка напред, а наистина ли тя ще е огромна ще стане ясно на вота.

Относно мантрата „ в никакъв случай с Движение за права и свободи “, която се чува постоянно в политическия живот през финалните години тя разяснява : „ Ние имаме пояснение за себе си и то е ясно за всички интелигентни хора – една политическа мощ , когато мъчно открива своето място и своите измерения, има потребност да се съпоставя с някого. Най- просто се сравняваш с зложелател . Толкова е просто за зложелател да се уточни Движение за права и свободи – другите “.

Тя е безапелационна , че Движението за права и свободи не е партия, която може да бъде претопена – няма по какъв начин някой да я приобщи и в следствие да я унищожи.

Относно присъствието в кандидатдепутатските листи на Движение за права и свободи на Делян Пеевски, който е санкциониран по закона „ Магнитски “, тя сподели : „ За мен той е моят сътрудник Делян, ние сме били дружно претендент -депутати в Пазарджишки изборен регион и дружно депутати от този регион в българското Народно заседание . Познавам Делян като индивида , който е посрещан с любов от неговите избиратели “.

По думите ѝ Пеевски е доста хуманен с хората, а за Движение за права и свободи е доста съществена връзката с хората, които ги избират. Затова Делян е съществен , тъй като хората го обичат, добави претендентът за вицепрезидент.

Гледайте цялото изявление във видеото!

Източник: btvnovinite.bg