В рамките на два дни бразилски съдии първо забраниха, а

...
В рамките на два дни бразилски съдии първо забраниха, а
Коментари Харесай

В Бразилия забраниха и разрешиха гей комедия за Исус

В рамките на два дни бразилски съдии първо не разрешиха, а по-късно позволиха проявлението на комедиен филм, в който Исус е представен като гей, оповестява Би Би Си. 

В края на предходната година филмът „ Първото прелъщение на Христос “ разгневи ревностните християни в страната. Два милиона души се включиха в подписка с искане за неговата възбрана, а офисът на основателите му от комедийната група Porta dos Fundos в Рио де Жанейро беше нападнат с коктейли Молотов. Но стрийминг компанията отхвърли да отстрани кино лентата. 

Фабио Порчат, звездата на „ Първото прелъщение на Исус ” и съосновател на групата, сподели пред „ Варайъти ” Variety предишния месец, че рецензиите против филма са " хомофобски ".

„ За някои католици тук, в Бразилия, няма никакъв проблем, в случай че Исус е показан като изверг и наркоман. Но гей - не, той не може да бъде гей. И това е забавно, тъй като Исус е всичко. Бог е бял и черен, гей и хетеро… Бог е всичко ”. 

С цел потушаване на напрежението в сряда - 8 януари, след публично недоволство от консервативна католическа група, бразилският арбитър Бенедикт Абикаир нареди на „ Нетфликс ” да прекрати показването на 46-минутната комедия в Бразилия. Още на идващия ден ръководителят на Върховния съд Жозе Антонио Диас Тофоли анулира възбраната с аргумента, че свободата на словото е от главно значение за демокрацията.

„ Не може да се позволява, че хумористична ирония би могла да подкопае  ценностите на християнската религия, която съществува повече от две хиляди години и която е вярата на болшинството бразилски жители ", съобщи ръководителят на Върховния съд.

След анулацията на възбраната на страницата на Porta dos Fundos в „ Туитър ” се появи следният коментар: „ Ние имаме вяра, че правосъдната система ще продължи да пази бразилската конституция и сме сигурни, че демократичните институции ще бъдат съхранени ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР