В публикация, споделена стотици пъти в социалните мрежи, се твърди,

...
В публикация, споделена стотици пъти в социалните мрежи, се твърди,
Коментари Харесай

Наистина ли спират рехабилитации в Панчарево, за да настанят украинци

В обява, споделена стотици пъти в обществените мрежи, се твърди, че от Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в „ Панчарево “ се извеждат болните, с цел да бъдат настанени 80 бежанци от войната в Украйна. В обявата се споделя още, че „ стопират животоспасяващи рехабилитационни курсове на хора, прекарали тежки инсулти, с тежки контузии, подлежащи на възобновяване “.



Твърдение: Спират рехабилитационни курсове в Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в „ Панчарево “, с цел да настанят украински жители

е най-голямата профилирана болница за рехабилитация и физиотерапия в София. Тя е и единствената общинска сходна в столицата. Разполага с цялостна гама от физикални и рехабилитационни средства за лекуването на пациенти от цялата страна.

Като общинска болница, от Столичната община декларират в , оповестено на уеб страницата си, че СБПЛР в „ Панчарево “ не е прекъсвала активността си и продължава лекуването на своите пациенти. Оттам прецизират, че за момента „ лечебното заведение разполага със свободни кревати, на които биха могли да се настанят възрастни украински жители, които имат потребност от медицински грижи “.

От Столичната община декларират още, че поради неправилно пояснение на подготовката за приемането при потребност на възрастни жители на Украйна , управлението на лечебното заведение ще дава спомагателни уточнения на своите пациенти и техните близки.

В отговор на запитвания, свързани с проблема, от също излязоха с публична информация по случая.

Оттам оповестяват, че „ не е издавана заповед, нито в писмена, нито в джука форма, за извеждането на пациенти от рехабилитационни центрове или други здравни заведения, с цел да бъдат настанявани украински жители “. От министерството молят жителите, които имат сходна информация да алармират институцията.



Екипът за инспекция на обстоятелства се свърза с шефа на СБПЛР „ Панчарево “ доктор Андрей Андреев.

В телефонен диалог той съобщи, че болничното заведение разполага с 90 кревати за пациенти. В момента към 40 от тях са свободни и ще бъдат проведени, тъй че да могат да одобряват заболели бежанци от Украйна, само че това не значи, че ще спрат рехабилитационните курсове на пациентите, които сега са там.

В никакъв случай не можем да оставим нашите пациенти “, сподели доктор Андреев и посочи, че до няколко дни ще бъде направена организация за банкет и на украински жители.
Заключение
Твърдението, че стопират рехабилитационни курсове в Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в „ Панчарево “, с цел да настанят украински жители е ПОДВЕЖДАЩО . От болничното заведение няма да бъдат извеждани пациенти или да бъдат спирани курсове на лекуване. До няколко дни, наред с българските жители, в свободния си потенциал СБПЛР „ Панчарево “ ще приема и заболели украински бежанци за лекуване.

------------------

 Екипът на БНР за инспекция на обстоятелства поема ангажимент за инспекция на изказвания, които могат да подведат слушатели и читатели по значими тематики. Сигнали можете да изпращате на имейл   Други материали от Екипа за инспекция на обстоятелства на БНР може да прочетете на 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР