В психиатрията в кв. Болярово е настанен 37-годишният Ангел, който

...
В психиатрията в кв. Болярово е настанен 37-годишният Ангел, който
Коментари Харесай

Вкараха в психиатрия сина на убитата Златка

В психиатрията в кв. " Болярово " е настанен 37-годишният Ангел, който беше арестуван за убийството на 71-годишната си майка Златка Христозова. Той страда от параноидна шизофрения и преди е лекуван в същото здравно заведение.

Христозова издъхна в къщата си в хасковското село Войводово след нечовечен побой. Синът извикал Бърза помощ и в началото обяснил, че майка му била паднала. Лекарите се обадили в полицията и повикали правосъдния патоанатом.

Аутопсията открила, че ребрата на жертвата са счупени. Пред кореспонденти пък съседи описаха, че старата жена с години била унизена от децата си - Ангел и Женя, които са с психологични проблеми.

Сега експертиза от движимости лица ще би трябвало да открива дали синът на Златка е вменяем и може ли да бъде съден.

" Много шизофреници, когато не си взимат постоянно медикаментите, протягат ръка точно на околните си ", разясниха експерти. Те припомниха и случай отпреди 22 година, за който " Марица " също е писал. Става въпрос за димитровградчанина Георги Патрашков. През 1997-а той закла с секира мащеха си и стара комшийка. После Георги бе настанен за лекуване в Съдебното поделение на психиатрията в Ловеч.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР