В проекта за актуализация на бюджета са предвидени 30 млн.лв.

...
В проекта за актуализация на бюджета са предвидени 30 млн.лв.
Коментари Харесай

За компенсации на българските авиокомпании са заложени 30 млн. лв.

В плана за актуализация на бюджета са планувани 30 млн.лв. за компенсиране на българските самолетни компании поради пандемичната рецесия. Това сподели министърът на превоза Георги Тодоров при чуването му в Народното събраниепо концесията на столичното летище.

Заради отдаването на концесия държавният оператор „ Летище София “ЕАД е изгубил своята функционалност като комерсиално сдружение. В същото време има избрани активи и средства, с които може да се подкрепи държавният бюджет. Затова транспортният министър е предложил вливане на „ Летище София “ в „ Летище Пловдив “ ЕАД, което също е 100% държавна благосъстоятелност.

По думите му, по този начин ще се обезпечат средства за развиване на пловдивското летище като летищен оператор и ще се попречва опцията за прахосване на средствата, които са налични все още в „ Летище София “ ЕАД.

Транспортният министър уточни, че по никакъв метод развиването на „ Летище Пловдив “ не е обвързвано със закупуването на активи или други рапоредителни покупко-продажби за някакво имагинерно частно сдружение.

Транспортният министър не е удовлетворен от положението на тоалетните на летище „ София “
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР