В продължение на векове много хора са вярвали, че златото

...
В продължение на векове много хора са вярвали, че златото
Коментари Харесай

16-те най-скъпи вещества и материали в света

В продължение на епохи доста хора са вярвали, че златото е един от най-скъпите материали в света. Това обаче, става известно, е изцяло неправилно разбиране.

В актуалната публикация изведохме лист със цената на разнообразни материали, подреждайки ги по цена – от най-ниската към най-високата. И дано бъдем почтени – златото не попада даже в първите три места на тази класация…

  1. Шафран – 11 $ за един грам.

Тази фалшификация е в действителност неповторима, съчетавайки в себе си приказен усет и невероятни изгоди за здравето. Процеса по производството й лишава извънредно доста време и старания, само че за сметка на това, вкусовите й качества и лечебните й свойства изрично си костват.

  1. Злато – 56 $ за един грам

Златото е най-популярният скъп метал на планетата, без който не може нито една същинска дама. Златото е било на респект още от антични времена и всичко красиво, неизбежно бива сравнявано, точно с този скъп метал.

  1. Родий – 58 $ за един грам

Родият е метал, който попада в платиновата група и се среща извънредно рядко. За да бъдем по-конкретни ще ви кажем, че един звук земна кора съдържа към 0,001 грама родий.

  1. Платина – 60 $ за един грам

Платината съставлява необичаен и скъп метал със сребрист цвят. Подобно на златото, платината е извънредно издържлива на излагането на киселини, основи и други съединения, които нормално могат да навредят на множеството материали.

  1. Метамфетамин – 100 $ за един грам

Това е веществото, което приготвяше основният воин в сериала Breaking Bad. Метамфетаминът, несъмнено е неразрешен от закона и ще извършите доста добре в случай че не го употребявате. Никога.

  1. Рог от носорог – 110 $ за един грам

В Азия рогът от носорог се смята за мощен афродизиак, употребява се и за декорация, за изработка на дръжки на ножове и саби. На този материал се приписват и мощни лечебни свойства, въпреки че това изказване не е научно обосновано. В интерес на истината, рогът на носорога не е рогово вещество, а съставлява плътна цялост от кератинови влакна (при хората и при животните кератинът построява ноктите и космите. Среща се в перата на птиците, в бронята на костенурките и броненосците).

  1. Хероин – 130 $ за един грам

Хероинът е опиум, който трансформира усещанията. И с риск да се повторим – по-добре е в никакъв случай да не го изпробвате върху себе си. Ако филмите демонстрират действителността – мъчно можем да се сдобием с него и това го прави много безценен. Според нас обаче цената му е толкоз висока, тъй като води до извънредно мощно пристрастяване, от което тези, които го продават се възползват, знаейки, че пристрастените не могат без него.

  1. Кокаин – 236 $ за един грам

Това е опиат, който коства цяло положение. И въпреки всичко, несъмнено няма да ви аргументи нищо хубаво. Този бял бистър прахуляк е съдбовно рисков. По-високата му цена, спрямо хероина, се изяснява с „ чистотата “ му и естествения му генезис.

  1. LSD – 3,000 $ за един грам

Психоактивно наркотично вещество и един много безценен метод да умреш. Производственият развой на този полусинтетичен опиат е извънредно сложен, което изяснява и високата му цена.

  1. Плутоний – 4,000 $ за един грам

Плутоният е тежък, доста мощно радиоактивен метал със сребристобял цвят. Употребата му варира от производството на нуклеарни оръжия до производството на гориво за енергийните системи на галактическите кораби.

  1. Паинит – 9,000 $ за един грам

Този драгоценен камък се среща толкоз рядко, че доста малко хора въобще са наясно, че той съществува. Той съставлява минерал с оранжев или червеникавокафяв цвят и е открит едвам преди 65 години. Има единствено няколкостотин такива камъка в целия свят.

  1. Тафеит – 20,000 $ за един грам или 4,000 $ за карат

Тафеитът е драгоценен камък с лилав, розов, червен или бял цвят. Той е милиони пъти по-рядък от диамантите, което го трансформира в същинска легенда. Обаче, без значение от уникалността си, не е доста известен, когато става дума за бижутерия – и евентуално това е повода за не чак толкоз високата му цена, изключително спрямо тази на диамантите.

  1. Тритий – 30,000 $ за един грам

Този газ се употребява в осветлението – да вземем за пример в тритийното осветяване, което не изисква електрическа сила.

  1. Диаманти – 55,000 $ за един грам

Диамантите са най-известните скъпоценни камъни на света и най-хубав другар на дамите.

  1. Калифорний – 25-27 милиона $ за един грам

Калифорният е най-скъпият химичен детайл на планетата. Учените са съумели да го синтезират единствено един път – при откриването му през 1950 година.

1.Антиматерия – 62,5 трилиона $ за един грам

Това е най-скъпата субстанция на света. Производството на един милиграм позитрони коства към 25 милиона $. На доктрина бихме могли да използваме антиматерията като гориво за галактически кораби в бъдещето. Но това, което ни стопира да го създадем сега е, че с цел да създаде единствено един грам антиматерия, цялото човечество ще би трябвало да работи непрестанно в продължение на към една година.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР