Ако някой ви пита за най-красивите места в Китай, обикновено

...
Ако някой ви пита за най-красивите места в Китай, обикновено
Коментари Харесай

Улингуан

Ако някой ви пита за най-красивите места в Китай, нормално става въпрос за Великата китайска стена, клисурата Тигров скок, Янгшуо и така нататък Много малко хора обаче знаят за Улингуан – спираща дъха живописна панорама, скрита надалеч от провинцията Хунан.

Забележителен естествен парк, разпростиращ се на 26 000 хектара в китайската провинция Хунан. В паркът има 3103 пясъчни кули, множеството високи над 200м, като най-известните от тях са Златния бич и Портата на парадайса, за които се споделя, че са душата на Улингуан. Между кулите лежат дълбоки дефилета и проломи с потоци, езера и водопади, към 40 пещери и два огромни естествени моста.

Забележително красивият район е дом на доста застрашени типове растения и животни.

Улингуан е дом и на три дребни етнически групи: Туия, Миао и Баи, които си имат лични езици, обичаи и архитектурни стилове. Ако попаднете измежду тези племена може да си помислите, че сте попаднали някъде обратно във времето, само че неповторимото прекарване несъмнено си коства. Каньонът е обичано място за туристи от Китай и други страни.

Преди няколко години е конфигуриран въжен превоз със стъклена кабина, от който можете да се насладите на невероятна панорама. Ако пък обичате рисковите преживявания, постоянно се провеждат спускания с лодки и доста пътешествия из чудния каньон. Подгответе се за доста ходене и не забравяйте да си вземете хранителни запаси и карта.

Сред забележителностите на парка е и пещерата на жълтия змей – една от десетте най-големи в Китай.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР