В продължение на десетилетия много от най-богатите хора в света

...
В продължение на десетилетия много от най-богатите хора в света
Коментари Харесай

Швейцария вече не е раят за богатството в света

В продължение на десетилетия доста от най-богатите хора в света избираха да държат активите си тук-там като Швейцария, Кайманите и Британските Вирджински острови. Към този лист към този момент има нова локация, която стана извънредно известно измежду милиардерите: осеяното с небостъргачи емирство Абу Даби.

Много богати хора, като крипто кралят Чангпенг Жао, фамилията на най-богатия човек в Индия и Азия Адани, милиардера Рей Далио и съветския магнат Владимир Лисин насочват парите си към града. И освен те. По данни, представени от Bloomberg News на корпоративни документи в Обединените арабски емирства, десетки богаташи неотдавна са основали сдружения със особено предопределение в интернационалния финансов център на Абу Даби.

Градът се оказва прелъстителен поради своите ограничения за предотвратяване на активи от задгранични юрисдикции и опцията хората да се възползват от мрежата на споразуменията за отбягване на двойното данъчно облагане на ОАЕ, съгласно източници.

Споразумението за отбягване на двойното данъчно облагане на ОАЕ може да е от огромна изгода на богатите хора да понижат до най-малко налози за компании, включени в листата на така наречен компании за осъществяване на съответна бизнес цел или активност или Special Purpose Vehicle (SPV), според от това дали другите страни, в които вършат бизнес, имат съглашение с страната от Персийския залив.

Абу Даби и Дубай се трансфораха в процъфтяващи градове на елита. Тези, които вършат огромни вложения тук, имат право на дълготрайно престояване и даже в някои случаи на паспорти.

В същото време през последните години ОАЕ е леговище за тези, които се оправят с регулаторни провокации в чужбина.

Бившият основен изпълнителен шеф на борсата за цифрови активи Binance Жао, купи първия си дом в Дубай през 2021 година, възползвайки се от положителните про-крипто политики, съгласно него.
 Топ 10 на градовете по света с най-вече поданици с благосъстояние от над $30 милиона
Топ 10 на градовете по света с най-вече поданици с благосъстояние от над $30 милиона

Къде живеят най-богатите измежду нас

През ноември Binance се призна за отговорен за нарушение на глобите против прането на пари и Съединени американски щати според съглашение със Съединените щати.

ADGM записите демонстрират, че милиардерът е основал голям брой компании SPV в Абу Даби тази година, в това число Binary Finance Group Holdings, Alphanest Holdings и CZ Labs Holdings. Той има поданство на ОАЕ и Канада, съгласно правосъдните регистри на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР