В продължение на четири години ще са необходими общо до 144

...
В продължение на четири години ще са
необходими общо до 144
Коментари Харесай

Правителството осигурява пари за Околовръстния път на София от „Младост“ до изхода за АМ „Тракия“

В продължение на четири години ще са необходими общо до 144 598 366 лв., които ще бъдат обезпечени от държавния бюджет и от приходите от тол таксуване за изграждането на 6,08 км от Софийския околовръстен път. Това е секторът от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “. Средствата ще се усвояват на база в действителност извършени разходи.

Първите действително отпуснати пари за дейности, свързани с осъществяването на проекта, са в размер до 13 919 367 лв.. Те се предоставят по бюджета на Министерството на районното развитие и благоустройството за 2019 година

Отсечката сред п. в. „ Младост “ и изхода за Автомагистрала „ Тракия “ ще бъде с по 3 ленти за движение в посока, междинна разделителна ивица, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари към тях. Пресичането с по-големите пътни артерии ще става чрез пътните възли „ Стар Лозенски път “, „ Патриарх Герман “, „ Самоковско шосе “ и „ Младост “ („ ул. 406 “). Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостови съоръжения на реките Искър и Кална. Предвидена е и реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на елелектрически съоръжения, телекомуникации и други

С построяването на правата от Софийския околовръстен път - от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, директният трафик ще бъде изведен от столицата и ще подобри движението на транспортните потоци по Трансевропейския транспортен коридор №V. Участъкът е от огромно значение, тъй като реализира връзка сред АМ „ Струма “ и Автомагистрала „ Тракия “ и провежда транзитния трафик от Автомагистрала „ Калотина – София “ към морските региони и границите с Турция и Гърция.

Чрез построяването на Южната дъга на град София ще се усъвършенства сигурността на пътуващите. Ще се понижи разходът на гориво, което от своя страна ще докара до намаляване на излъчванията на парникови газове, на количеството на отделените фини прахови частици и на равнището на шума. Ще бъде достигната оптимална скорост на движение и ще се обезпечи комфорт при пътуването.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР