В продължение на 10 дни половин София няма да има

...
В продължение на 10 дни половин София няма да има
Коментари Харесай

"Топлофикация" оставя половин София без вода за 10 дни

В продължение на 10 дни половин София няма да има топла вода, стана ясно от известие на столичната " Топлофикация ". От понеделник (2 август) до сряда (11 август) планувано стопира работа Топлоелектрическа централа " София Изток ", което ще засегне 6274 абонатни станции.

За интервал от 7 дни (2-9 август) ще бъде прекратена работата и на топлорайон " София ". От към 4400 абонатни станции, попадащи в него, по време на ремонта без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от прилежащите отоплителни централи на топлорайоните " Люлин " и " Земляне ".

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се зареждат от ТР " София Изток " и ТР " София ". Това са " Яворов ", " Гео Милев ", " Изток ", " Изгрев ", " Лозенец ", " Дианабад ", " Младост " 1, 1А, 2, 3 и 4, " Витоша ", " Дружба " 1 и 2, както и сектор от централна градска част.

" Основната причина за прекъсването на Топлоелектрическа централа " София Изток " е потребността от тестване на газопровода от газоразпределителна станция " Казичене " до централата в наличието на Изпълнителна дирекция механически контрол (ИДТН) към ДАМТН. Съгласно нормативната уредба " Топлофикация София " е длъжна да прави това един път на 10 години ", обясниха от топлоразпределителното сдружение.

По проект идната година следва същото тестване и за вътрешните газопроводи в централата.

" За да минимизира неудобството за потребителите, сдружението ще употребява това прекъсване, с цел да сплоти двете инспекции. Така ще се избегне прекратяване на работа на централата през 2022 година По време на тазгодишното прекъсване ще бъдат осъществени и ремонтни действия по топлопреносната мрежа, според от степента на аварийност през изтеклия отоплителен сезон ", прибавиха от " Топлофикация София ".

Също по този начин беше пояснено, че една от продължителните действия по време на изпитванията и ремонтите е дренирането на системата: " Тъй като водата по мрежата е с извънредно висока температура (около 55 градуса), е невероятно те да бъдат осъществявани, без да бъде дренирана мрежата. Именно това постанова и прекъсване на топлата вода към потребителите. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР