В предложенията на Борисов за промяна на конституцията, не е

...
В предложенията на Борисов за промяна на конституцията, не е
Коментари Харесай

Христо Иванов нарече Борисов главен ратай на задкулисието

В предложенията на Борисов за смяна на конституцията, не е включена действителна промяна на прокуратурата, счита водачът на "Да България " Христо Иванов. Според него концепциите не престават да обслужват основния прокурор и "сараите ". По думите му нова конституция не е нужна.

По-рано министър-председателят заяви, че ГЕРБ внася още през днешния ден плана си в деловодството на Народното събрание. Борисов настоя незабавно да стартират договаряния с водачите на останалите политически сили в Народното събрание за събирането на 160 гласа, нужни за смяна на главния закон и привикване на Велико Народно заседание.

Христо Иванов счита, че предложенията на ГЕРБ и патриотите имат за цел да отклонят дебата от настояванията на протестиращите. Проектът на Борисовата партия за нов главен закон бе избран от него като "таен и подмолен ". По думите му в ГЕРБ нямало потенциал да напише нова конституция.

По време на срещата си с висшите представители на ГЕРБ Борисов за следващ път атакува водача на “Демократична България “ Христо Иванов.

"Иванов е цар на задкулисието, задачата му е да има служебно държавно управление и да даде еднолична власт на Радев. Власт, в която той е всичко – и кабинет, и парламент един човек “, разяснява Бойко Борисов.

Христо Иванов счита, че с цел да се почисти задкулисието, е нужна дълбока промяна на прокуратурата, обвързвана с демократичната отчетност на основния прокурор и разделянето на управляващите.

"Борисов не желае сходни промени. Затова ще се одобри подмолния план на ГЕРБ, ще се свика Велико народно събрание, което дълго ще заседава по хрумвания като наборната военна работа, измислени от ченгата като Каракачанов, с цел да подменят дневния ред ", съобщи някогашният правосъден министър.

"Не бих нарекъл Борисов цар на задкулисието. Но бих го нарекъл основен аргатин на почетния ръководител на задкулисието Ахмед Доган ", добави Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР