В предизборни шеги, закачки и взаимни обвинения премина голяма част

...
Коментари Харесай

К: България | Наддаването за избиратели през бюджета започна; Президентски избори на 14 ноември

В предизборни смешки, закачки и взаимни обвинявания мина огромна част от работата на Народното събрание през днешния ден. В продължение на два часа депутатите водиха неправилен спор към предлагането на Българска социалистическа партия периодите по приемането на актуализацията за бюджета да бъдат съкратени. В последна сметка предлагането не беше признато. Но пък така наречен протестни партии дадоха да се разбере, че избират работата на Народното събрание да не се прекъсва прибързано, с цел да има време и за разискване на други закони с изключение на бюджетните.

Днес предстоящо от " ИТН " потвърдиха, че няма да поддържат Българска социалистическа партия за трети мандат. Срещата сред двете обединения, която беше единствено официална, продължи към пет минути, в които ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че от Българска социалистическа партия зависи дали ще оставят този парламент да " поживее една седмица от горната страна ", с цел да се създадат най-малко някои неща, свързани с прокуратурата.

Кои са водещите международни вести в четвъртък може да прочетете тук.

Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Наддаването за гласове през актуализацията на бюджета стартира
Какво се случи? Първите депутатски хрумвания за промени на бюджетните закони към този момент са импортирани, като те са свързани както с нарастване на пенсиите, по този начин и с разпределяне на повече средства за най-различни ограничения. Още при първо четене на проверката на бюджета, която бе препоръчана от служебния кабинет, всички политически сили даваха поръчки, че текстовете ще претърпят съществени промени на второ четене. Предвид неналичието на парламентарно болшинство и държавно управление, което да носи отговорност за решенията, които ще се гласоподават в този момент обаче, както и мощно предизборните настроения измежду политиците, рискът тази актуализация да се трансформира в цялостно крушение, наподобява все по-голям.
Кой какво предлага:
Както към този момент оповестиха, от ГЕРБ оферират добавките за пенсионерите да се вдигнат двойно и да станат 100 лева на месец, до момента в който трае изключителното състояние. Текстовете към момента не се виждат в системата на Народното събрание, само че желанията бяха оповестени от ГЕРБ през днешния ден пред публицисти. От ГЕРБ оповестиха още, че оферират да отпадне таванът на пенсиите до края на 2021 година, да се дават по 500 лева на обществени служащи, да се заделят средства за ремонт на летателна техника за защита на границата, да има по-високи дотации за автобусни превозвачи за нерентабилни линии. От Движение за права и свободи пък подвигат мизата и оферират за месеците октомври, ноември и декември пенсионерите да взимат добавка от по 120 лева Няма аргументация за какво се предлага това. От Българска социалистическа партия предстоящо са внесли предложение пенсиите да се преизчислят с размера на междинния застрахователен приход за 2018 година още от първи октомври тази година. Това ще коства милиарди на бюджета за следващата година, а ще обхване единствено по-старите пенсии. От левицата оферират още помощта за развъждане на дете да се усили от 380 на 650 лева, 650 лева да е и компенсацията за втората година от майчинството. От Българска социалистическа партия оферират и вместо да се дават спомагателни 10 млн. лева за административни разноски на здравната каса, те да се разпределят за финансиране на разнообразни здравни заплащания. От ГЕРБ също не са съгласни с тези спомагателни 10 млн. лева разноски и оферират фармацевтите също да получават тласъци за работа на първа линия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР