В предишно издание на Покана за пътуване в захлас слушахме

...
В предишно издание на Покана за пътуване в захлас слушахме
Коментари Харесай

В Куба е най-голямата сладкарница за сладолед в света

В предходно издание на " Покана за пътешестване " в унес слушахме проектант Илия Миладинов, който ни описа за Куба – страната, в която живее повече от половин век с къси спирания.

Ще напомня, че той е съавтор на паметника на Христо Ботев в Хавана, дружно с кубинския ваятел Карлос Рохас. Днес нашият диалог продължава с любопитни детайлности за кубинския обичай.

С Владина Цекова гостувахме в къщата му в Бояна и диалогът неизбежно потегли на три гласа. От него разбрах, че прехвалената кубинска медицина страда от интернационалната обсада и аптеките разполагат единствено с създадени на място медикаменти. Образованието обаче продължава да е на равнище.

Куба и България имат публични дипломатически връзки повече от 60 години. Но знаят ли и през днешния ден за нашата страна. Отговорът дава проектант Илия Миладинов, който толкоз е влюбен в карибския остров, че и сега е там.

Когато чух, че " Копелия ", най-голямата сладоледчийница в света, се намира в Хавана, желанието ми да се върна внезапно се увеличи. От проектант Илия Миладинов научихме какво е националното ядене на Куба и преминахме към обичайните питиета.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР