В последното десетилетие научни екипи от цял свят работят за

...
В последното десетилетие научни екипи от цял свят работят за
Коментари Харесай

Яйца за превенция на диабет тип 2

В последното десетилетие научни екипи от целия свят работят за откриването на средства за предварителна защита и битка с диабет вид 2. Учени от Финландия обаче неотдавна оповестиха, че решението на многогодишните старания може да бъде надалеч по-лесно, в сравнение с всички са си мислили.

Научен екип от Университета на Източна Финландия съумя да потвърди, че потреблението на яйца сполучливо понижава риска от развиване на диабет от вид 2, макар високото наличие на холестерол.

В публикация, оповестена в авторитетното научно списание Сайънс дейли, се споделя за многогодишното проучване на финландския теоретичен екип. Учените работели повече от 20 години. Изследването обхванало повече от 2332 мъже на възраст от 42 до 60 години.

Резултатите ясно посочили, че хората, които употребяват най-малко по четири яйца всяка седмица, са с 37 % по-нисък риск от диабет вид 2 от ядящите по едно яйце седмично.

Още по-учудващи били данните, че по-ниската предразположеност към подлото заболяване не се въздейства от фактори като физическа интензивност, тегло, тютюнопушене, консумация на плодове и зеленчуци. Изследването посочило обаче и че потреблението на повече от четири яйца седмично носи спомагателна изгода.

Авторите на проучването деликатно анализирали питателните привички на участниците в опита. Тази активност почнала през 1995 година. Двадесет години по-късно близо 500 от участниците имали диабет вид 2.

Вече се знае сигурно, че един от главните фактори за развиване на заболяването е методът на живот и хранене. В последните пет години тревожната наклонност демонстрира, че случаите на диабет вид 2 фрапантно се усилват.

Според финландските учени постоянната консумация на яйца способства за подобряването на глюкозния баланс в организма и респективно понижава риска от развиване на заболяването.

Другото съмнение на учените за потребния резултат на яйцата за попречване на диабет вид 2 е, че с изключение на холестерол те съдържат доста потребни съставки, които може да влияят върху метаболизма на глюкозата и слабото инфектиране и по този начин да понижават риска от диабет вид 2.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР