В последно време държавният глава на Руската федерация Владимир Путин

...
В последно време държавният глава на Руската федерация Владимир Путин
Коментари Харесай

The Financial Times: Путин смекчи реториката си за ядрените оръжия, но не и желанието си да заплашва Запада

В последно време президентът на Руската федерация Владимир Путин смекчи реториката си по отношение на потреблението на нуклеарни оръжия и вместо това търси други способи да употребява своя атомен боеприпас, с цел да заплашва Запада, написа английският вестник The Financial Times, представен от.

От редакцията напомнят, че когато Путин за първи път означи опцията за нанасяне на стеснен нуклеарен удар против Украйна, обещавайки да " употребява всички налични средства “, с цел да отбрани придобивките на Русия, това провокира напрежение измежду западните страни и даже китайският водач Си Дзинпин персонално му насочи предизвестия да се въздържа от сходна стъпка.

Миналата есен Путин призна, че няма " политически или боен смисъл “ да се употребяват тактически нуклеарни оръжия и съвсем спря да приказва за своя нуклеарния боеприпас на страната.

" Стана ясно, че никой не харесва концепцията за потребление на нуклеарни оръжия в тази война и имаше мощна съпротива от доста страни, в това число на такива, близки до Путин “, написа FT, базирайки се на специалисти.

Вместо това през последните месеци Русия търси други способи да употребява нуклеарния си боеприпас като възпиращ фактор против западната поддръжка за Украйна.

Миналия месец съветският парламент дератифицира Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО), написа изданието. А през днешния ден стана ясно, че Владимир Путин е подписал за анулация на ратификацията на „ Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити “ от страна на Русия, съобщи Агенция Франс Прес.Москва също по този начин извърши " последния тест “ на нова ракета, която съгласно Путин има евентуално безграничен обсег; разположи тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус; и спря присъединяване си в контракта New START - последното огромно съглашение за надзор на въоръженията, което към момента е в действие.

Според един от специалистите, приказвал пред изданието, Русия е схванала, че няма да завоюва другари, като натъртва на нуклеарните си оръжия. По този метод дератификацията на ДВЗЯО " бе един тип компромис сред тези, които желаят здрава сопа, и тези, които схващат, че това ще бъде контрапродуктивно “.

Експертите споделят, че сходни оръжейни проби " разрешават на Путин да каже: имаме отговора... тъй че това го прави благополучен “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР