В последния доклад на разузнаването на Министерството на отбраната на

...
В последния доклад на разузнаването на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия подготвя мобилизирани в Беларус

В последния отчет на разузнаването на Министерството на защитата на Обединеното кралство се разкрива по какъв начин Русия употребява Беларус като полигон за образование на мобилизирани бойци , оповестява съветската работа на Би Би Си.

Русия явно е приключила образованието за новата Втора гвардейска мотострелкова дивизия в Беларус , което стартира през есента на 2022 година, написа в отчета. По-голямата част от нея към този момент е върната назад в Русия, само че съвсем несъмнено ще бъде задействана още веднъж за интервенции в Украйна.

Втора гвардейска мотострелкова дивизия е част от Първа гвардейска танкова войска и претърпя тежки загуби в началния стадий на спора.

Сега тя се състои главно от мобилизирани бойци, които работят със остаряла техника, извадена от складовете . Бойната успеваемост на дивизията евентуално ще бъде лимитирана, макар няколкоседмичното образование.

Много е евентуално други съветски елементи също да бъдат изпратени в Беларус за сходно образование и Русия евентуално ще продължи да употребява този модел, с цел да добави персоналния си състав в Украйна.

Припомняме, че, че Украйна предлага на страната му да подпише пакт за ненападение , до момента в който организира учения на бойци, които съставляват евентуална опасност за националната сигурност на Беларус. Междувременно, за да поддържа армията си в бойна подготвеност,

В момента с в ход и, които започнаха на 16 януари и ще продължат до 1 февруари и съответстват като време с руско-белоруските маневри " Съюзническа решимост-2022 ", които ще продължат до 20 февруари. Руското министерство на защитата осведоми за построяването на взаимна районна военна формация сред Беларус и Русия.
 Британското разузнаване: Руско-беларуските учения не са подготовка за инвазия
Британското разузнаване: Руско-беларуските учения не са подготовка за инвазия

Те ще се проведат от 16 януари до 1 февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР