В последния ден на Годишната си сесия в Берлин Парламентарната

...
В последния ден на Годишната си сесия в Берлин Парламентарната
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин е избран за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ

В последния ден на Годишната си сесия в Берлин Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа избра президент и четирима вицепрезиденти. За пръв път в 27-годишната история на организацията, българин застава на поста вицепрезидент. С безапелационен резултат, националният представител Кристиан Вигенин завоюва 3-годишен мандат в Асамблеята, която сплотява парламентите на 57 страни от три континента и съставлява близо 1 милиард поданици на планетата.

Президент за още една година ще бъде Георг Церетели (Грузия), а останалите определени през днешния ден вицепрезиденти са Питър Боунес (Великобритания), Паскал Ализар (Франция) и Кари Хенриксен (Норвегия).

"Радвам се, че получих мощната поддръжка както на моята политическа група, по този начин и на делегати от разнообразни страни и политически трендове. Приемам този избор с огромна отговорност, тъй като ОССЕ и нейната Парламентарна асамблея имат действителни механизми да предизвикват нарушавания в последно време разговор сред Изтока и Запада и да способстват за мира и сигурността в света. ", съобщи Вигенин след избора.

Ден по-рано Постояният комитет по политика и сигурност утвърди с голямо болшинство (50 гласа "за " и 5 "против ") квалифицираната от Вигенин резолюция, с която той напомня поетите от ОССЕ и нейните страни-участнички задължения в региона на сигурността и акцентира ролята на парламентите за тяхното осъществяване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР