В последните години все по-често се говори за здравословния начин

...
В последните години все по-често се говори за здравословния начин
Коментари Харесай

Често похапваме тези 5 неща на гладно сутрин, оказва се погрешно

В последните години все по-често се приказва за здравословния метод на живот. Едно от най-съществените условия за него е храненето. Все повече хора обръщат взор към домашно създадените храни, които не съдържат всевъзможните рискови за здравето ни стабилизатори, овкусители и оцветители.

За някои храни пък сме уверени, че 100 % са потребни и могат да се одобряват когато и да е. Водещи диетолози, представени от профилирания уебсайт zdrave.to, сформираха лист от 5 храни, които като цяло са потребни, само че съгласно тях не трябва да са нашата храна заран на празен корем.

1. Кисело мляко. Този обичаен български артикул е всекидневно на трапезата ни. Оказва се обаче, че в случай че стартираме деня си с него, той губи немалка част от потребните си свойства. По тази причина експертите поучават да го одобряваме 1 час след първото хранене.

2. Домати и божествен ябълки. Последните проучвания сочат, че приемането им на гладно ги трансформира от потребна във нездравословна храна. Причината за това е, че високата централизация на дъбилна киселина и пектин може да докара до образуването на камъни в бъбреците.

3. Банани. Отдавна е известно, че бананите съдържат високи количества калций. Закуска заран с тази храна обаче елементарно може да докара до нарушение на в калциево-магнезиевия баланс в организма. Това е сериозна опасност и води до нарушавания в работата на сърдечно съдовата система.

4. Фреш от цитрусови плодове. Не започвайте деня си с фреш от цитруси – на гладно той може да провокира гастритна рецесия или алергична реакция.

5. Сладки изкушения. Приемането заран на сладки неща води до струпване на непотребна захар, с която панкреасът няма да може да се оправи.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР