В последните години се превърна в тенденция публиката на най-големите

...
В последните години се превърна в тенденция публиката на най-големите
Коментари Харесай

Муратоглу: Джокович е недолюбван от публиката, защото надмина Федерер и Надал

В последните години се трансформира в наклонност публиката на най-големите тенис шампионати ясно да показва своята позиция срещу Новак Джокович, като го освирква бурно във всеки един миг, било то с причина или не. По мотив тези събития, един от най-реномираните треньори в света на тениса - Патрик Муратоглу, се опита да проучва обстановката и да изясни за какво се получава подобен дисбаланс в отношението на почитателите по отношение на 24-кратния първенец от Големия шлем, до момента в който през годините другите двама членове на Голямата тройка - Рафаел Надал и Роджър Федерер, съвсем в никакъв случай не са се влизали в ролята на неприятен за публиката воин.

Последните " закачки " сред Ноле и феновете по трибуните пък датират точно от заключителните две съревнования за сърбина в хода на към този момент отминалия сезон - АТР Финалите и Купа " Дейвис ", където почитателите ясно засвидетелстваха това, че надалеч недолюбват международния номер едно и се конфронтираха с него, на което той им отвърна с голяма доза подигравка, изпълнявайки ролята на самобитен диригент. Мнението на френския експерт, който в продължение нацяло десетилетие бе ментор на Серина Уилямс, пък на процедура наподобява много логически отговор във връзка проблема от кое място се поражда омразата на публиката против Джокович:

" Рафа и Роджър бяха най-големите суперзвезди в тениса, само че тогава се появи Новак и надмина и двамата, като публиката го намрази поради това. Мисля, че той е освиркван и поради други неща, също по този начин, това не е единствената причина.

Новак споделя, че не харесва всичкия този негативизъм, само че от време на време той самичък подтиква хората да го освиркват, тъй като това му оказва помощ по време на мачовете. Нещото, което въпреки всичко не би трябвало да забравяме, е, че той има 14 милиона почитатели в Instagram и е със статута на народен воин в Сърбия. Новак е най-голямото име в тениса и ще липсва на всички ни един ден, когато се откаже от спорта. ", приключи Муратоглу, който напълно неотдавна публично приключи работата си с някогашната номер едно Симона Халеп.

Източник: UTS

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР