Анджелик Кербер отсъстваше за година и половина от професионалния тенис,

...
Анджелик Кербер отсъстваше за година и половина от професионалния тенис,
Коментари Харесай

Отново в топ форма след майчинството: Кербер върза геврек и отстрани бивша номер 9 в Рим

Анджелик Кербер отсъстваше за година и половина от професионалния тенис, откакто разгласи, че е бременна през лятото на 2022-ра година и малко на брой чакаха 36-годишната германка въобще да се завърне на корта. Ветеранката обаче възобнови спортна активност при започване на сегашния сезон и наподобява от ден на ден се доближиава да тениса, който в миналото я изведе до 3 трофеи от Големия шлем и челната позиция в международната класация. Кербер е изгубила едвам 5 гейма в досегашните си две срещи от WTA 1000 конкуренцията в Рим, като през днешния ден записа извънредно влиятелен триумф над Вероника Кудерметова, която при започване на предишния сезон дебютира в топ 10 - 6:2 6:0 за 69 минути игра. Така левичарката се класира за третия кръг, където ще срещне една всред Аляксандра Саснович и 14-ата подложен - Екатерина Александрова.

Двубоят не предвещаваше подоба експресна развръзка в интерес на някогашната номер едно, която първоначално имаше компликации да се оправя с доста тежките удари на Кудерметова, която печелеше безпроблемно подаванията си при започване на мача и паритетът властваше на корта до резултат от 3:3 гейма в откриващия сет. Постепенно 36-годишната тенисистка се настрои към високото движение на своята съперничка и стартира да я отвърна все по-успешно, а някогашната номер 9 нямаше отговор за пронизващите удари в придвижване на своята съперничка.

Германката се беше трансформирала в познатата стена от дъното на корта и въобще не позволяваше топката да премине около нея, до момента в който международната номер 25 в света очевидно изгуби надзор над страстите си и стартира да позволява непредизвикани неточности от най-елементарни позиции. Всичко това разреши на Кербер да измъкне първия сет с 6:3, а оттова насетне даже рядко я виждахме да губи точки, като нейната серия доближи 9 следващи гейма и по този начин тя можеше да се поздрави с една от най-впечатляващите си победи през сезона, надигравайки рускинята за повторно през последните два месеца.

Former World No.1 Angelique Kerber is back in form
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР