Надпреварата в Рим при мъжете ни предложи множество изненади, което

...
Надпреварата в Рим при мъжете ни предложи множество изненади, което
Коментари Харесай

Ранглисти: Зверев измести Медведев; Хуркач вече е пред Циципас, а Надал се изкачи с 29 места

Надпреварата в Рим при мъжете ни предложи голям брой изненади, което означаваше, че ще има съществени разбърквания в ранглистата 

Новият първенец на италианската столица, Александър Зверев, ще се изкачи с една позиция, като от през днешния ден той ще е под номер 4, измествайки Даниил Медведев, който не съумя да отбрани купата си, отпадайки на четвъртфиналите от Томи Пол и по този начин ще той е 5-ти. Германецът се доближава към топ 3, като разликата сред него и 3-тия Карлос Алкарас ще е по-малко от 1000 точки. Новак Джокович ще се поздрави със своята 426-та седмица на върха, следван от Яник Синер и Карлос Алкарас, който ще има опцията да нападна лидерската позиция в Ролан Гарос.

Положението във втората половина на първите 10 продължава да бъде доста забавно, а това визира и самия Григор Димитров. Първата ни ракета остава на 10-тата позиция с актив от 3615 пункта, а разликата сред него и седмия в света, Каспър Рууд, е по-малко от 600 точки. Хуберт Хуркач и Стефанос Циципа пък размениха позиции - полякът от през днешния ден ще е 8-ми, а гъркът - 9-ти.

Силното показване на Тейлър Фриц по време на клей сезона дава своите резултати, като американецът, който бе под номер 13 по време на шампионата, ще се изкачи с още една позиция и наподобява все по-близо до завръщането си в топ 10. 

Благодарение на дебютния си Мастърс край Томи Пол ще направи своето завръщане в топ 15. Бившият номер 12 ще бъде 14-ти от през днешния ден.

Първите две ракети на Чили, Николас Джари и Алехандро Табило, бяха двете огромни изненади на шампионата в Рим. Джари съумя да стигне до финала, което му обезпечи ново най-хубаво класиране в ранглистата, а точно 16-тото място. Табило, който бе полуфиналист на конкуренцията, също ще запише нов персонален връх с дебют в топ 25. 

Въпреки тежкото си проваляне от Хуберт Хуркач още във втория кръг, Рафаел Надал също прави сериозен напредък, изкчавайки се с 29 места до номер 276.

Ето и кои други тенисисти ще създадат ново най-хубаво класиране от през днешния ден: Артур Фис (30), Джак Дрейпър (35), Жинжен Жанг (42), Лусиано Дардери (47), Флавио Коболи (56), Павел Котов (57), Тиаго Сейбот Вилд (58), Алекс Микелсен (65), Лука Нарди (70), Франсиско Комесана (87), Жунченг Шанг (89), Адам Уолтън(95).

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР