В последните години се появиха множество изследвания, които доказват, че

...
В последните години се появиха множество изследвания, които доказват, че
Коментари Харесай

Използвате ли тази подправка при готвене? Внимавайте, може да се превърне в ОТРОВА

В последните години се появиха голям брой проучвания, които потвърждават, че някои подправки, които използваме в всекидневието, не са толкоз потребни, за колкото ги считаме.
Може би доста хора ще бъдат сюрпризирани, само че едно несъмнено растение, при избрани условия, може даже да се трансформира в отрова за организма.
Става въпрос за магданоза, който всички считаме за божи подарък. Има доста теории, които настояват, че той е неповторима композиция от витамини и микроелементи. Въпреки това обаче, специалисти настояват, че той може да бъде доста нездравословен.
Оказва се, че в случай че подправяте салати или ястия със сметана, масло или майонеза - магданозът незабелязано стартира да отделя нитрати. Експертите предлагат при потреблението на растението, то да бъде добавяно в самия завършек на готвенето, тъкмо преди да сервирате ястието.
Основното предписание е да не оставяте готовото ядене с магданоз повече от половин час, преди да го консумирате.
Естествено, тази фалшификация също е добре да се накъсва преди приложимост, а не да се реже, по този метод ще се запазят всички потребни свойства.

Въпреки обстоятелството, че изгодите и вредите от магданоза не са свързани, би трябвало да се има поради, че несъразмерната консумация на тази зеленина също може да докара до редица нежелани последствия.
Прекомерната консумация на това растение ще докара до остатък на миристицин, деен детайл на етерично масло. Предозирането на това съединяване предизвиква гадене, световъртеж и халюцинации.
Магданозът има негативен резултат върху положението на пациенти с бъбречна патология. Неговите съединения нервират сензитивните кафези на паренхима на този орган.
Противопоказания за потребление на магданоз в диетата и за лекуване има и при хора с изострен цистит, подагра, хипокалциемия, както и при уролитиаза, в случай че размерът на камъните надвишава 5-6 мм, защото магданозът може да аргументи придвижване на камъни в бъбреците.
Магданозът не се предлага и по време на бременност, защото доста покачва тонуса на маточните мускули и може да предизвика прибързано раждане или импровизиран аборт.


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР