В последните години съдебната система в България се намира на

...
В последните години съдебната система в България се намира на
Коментари Харесай

„За“ и „против“ действията в съдебната система: Борба с корупцията и външна намеса

В последните години правосъдната система в България се намира на кръстопът сред потребността от промени и провокациите, подбудени от корупцията и външната интервенция . Темата е извънредно настояща и провокира оживени диспути както измежду обществеността, по този начин и на институционално равнище. Статията цели да прегледа причините „ за “ и „ срещу “ дейностите и промените в правосъдната система , като изследва разнообразни гледни точки и показва съответни образци за провокациите, с които тя се сблъсква.

Европейската комисия отбелязва забележителен прогрес в успеваемостта на административното правосъдие и използването на промени в битката с корупцията . Новоприетата тактика за интервала до 2027 година е значима стъпка към възстановяване на правосъдната система​​.

Борбата с корупцията включва старания за повишение на прозрачността и отчетността , изключително при следствието на корупционни дейности на високи етажи.

Въпреки промените България към момента се бори със залегналата корупция, проникнала във всички равнища на властта, като постоянно корумпирани практики се преплитат с политически и стопански ползи ​​.

Притесненията по отношение на външната интервенция в правосъдните решения и незадоволителната самостоятелност не престават да будят угриженост измежду жителите и интернационалната общност​​.

Въпреки че България е подхванала стъпки към възстановяване на своята правосъдна система, остава доста работа, изключително в подтекста с гарантирането на правосъдна самостоятелност . Важно е да се продължи с промените, като се обезпечи строга отчетност и бистрота в дейностите на правосъдната система, с цел да се възвърне доверието на жителите в правораздаването и да се сътвори по-стабилна и обективна правова рамка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР