В последните години почти всяко домакинство може да се похвали,

...
В последните години почти всяко домакинство може да се похвали,
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да държим храна в пластмасови кутии

В последните години съвсем всяко домакинство може " да се похвали ", че употребява пластмасови непрестанно, без значение дали е, с цел да съхраним дадена храната по-удобно, с цел да заема по-малко пространство, или с цел да я предпазим с капака от поемането на всякакви миризми.
Макар да използваме пластмасовите кутии непрекъснато, рядко се замисляме дали е здравословно да съхраняваме храната си в тях.
В последно време постоянно виждаме предизвестия за нездравословни химикали в пластмасата. Например, че не е добре да пием от една и съща пластмасова бутилка за нескончаем интервал от време. Това е по този начин, тъй като пластификаторите от пластмасата попадат във водата и по този начин гълтаме нездравословни химикали. Оказва се, че даже утвърдените от управляващите пластмаси могат да бъдат нездравословни за организма.

Бисфенол А
Една от най-големите рискове, свързани с пластмасата, се дефинира от отровен сътрудник, който се употребява за модифициране на характерностите на материалите, а точно спорния бисфенол А (BPA).
В продължение на доста години потреблението му остава един от главните диспути сред учените и европейските управляващи, които в своята целокупност, само че понижават оптималните равнища на излагане на този замърсител.
Бисфенол А, прочут също като ендокринно унищожител, е синтетично вещество, което трансформира действието на хормоналната система и се свързва с заболявания като рак, диабет, неплодородие, затлъстяване, аутизъм и някои сърдечносъдови болести.

Трудно разчистване
Всички пластмасови кутии имат един голям минус - сложното им разчистване. Особено в случай че в тях е стояло нещо мазно, след това сигурно ще има много да си търкаме с верото и гъбата. Понякога и след дълго миене още веднъж остава неприятна миризма.
Лесно захабяване
След дълга приложимост, кутиите постоянно наподобяват захабени и потъмнели. Можем да опитаме да върнем по-добрия й тип, като натъркаме вътрешните страни с резенче лимон.
Вредни за децата
Ново изследване, извършено от Американската академия по педиатрия, демонстрира, че някои от химикалите, които пластмасовите кутии съдържат, могат да са нездравословни за вашето дете. Оказва се, че те въздействат на хормоните, растежа и развиването на детето. 
Грижа за планетата
Рециклирането е все по-актуална тематика в последните години като част от наклонността за запазване на природата и понижаване на боклука, който оставяме след себе си. Затова ние ви предлагаме да употребявате стъклени кутии за предпазване на храна, плодове и зеленчуци, защото техният отпечатък върху природата е по-нисък.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР