В последните дни в медийното пространство се завъртя информация, че

...
В последните дни в медийното пространство се завъртя информация, че
Коментари Харесай

Скандален и недолюбван от застрахователите настоящ председател на Асоциация се готви да заеме зам.-председателския пост в КФН

В последните дни в медийното пространство се завъртя информация, че юристът и настоящ ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров се готви за поста заместник-председател на Комисията за финансов контрол, с сектор осигурителен контрол.

Това провокира ужас в бранша заради дългогодишния спор сред застрахователите и адвокатските адвокатски фирми.

Причината са компенсациите по застраховката „ Гражданска отговорност “ при гибел и увреждания на пътя. В тази сага готвеният за зам-шеф на КФН доста ясно взима страна в този спор, като лобира и отявлено пази адвокатските адвокатски фирми.

Той е на нож със застрахователите и в тази връзка се питаме по какъв начин се чака лице, което застава против застрахователният бранш, да оглави тъкмо този сектор.

Небезизвестен е фактът, че доста адвокатски адвокатски фирми в страната се облагодетелстват на гърба на нещастието на потърпевшите и жертвите на ПТП. Питаме се заради каква причина ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия господин Тодоров вместо да отбрани правдата и написаното в Кодекса за застраховането, поддържа юристите, за които знаем, че за пари и почтеният изкарват отговорен.

Ясен образец за неговата пристрастност към адвокатското съсловие бе абсурдът с изплащането на компенсации за жертвите при злополуката край Своге. Тогава съответният осигурител изясни аргументите за получената дребна сума за компенсацията на околните на починалите. По думите му „ инцидентният транспорт изисква да има пътен лист, фактура, контракт, да има лист, който е запълнен от превозвача “.

Нищо от това не било показано, само че заради публичният напън, на който бе подложено Дружеството в следствие изплати сума в пъти по-голям размер. Питаме се, в случай че в този случай Тодоров беше в КФН, дали щеше да заеме още веднъж позицията против застрахователите?

„ Омръзна ни от парашутисти в бранша ни. Когато ще се избере прецизен, компетентен и можещ човек в КФН. Имаме толкоз проблеми, които предстоят да решаваме, а ни се спуска следващият човек, който е толкоз надалеч от застраховането “. Това разясняват между тях застрахователите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР