В последните дни на 2022-а година председателят на Столичния общински

...
В последните дни на 2022-а година председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Гражданите ще има къде да паркират в Ситняково. Осигурено е финансиране за паркинг там

В последните дни на 2022-а година ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и изпълнителния шеф на Фонд за устойчиви градове Надя Данкинова подписаха контракт за дълготраен капиталов заем, възложен от Фонда за построяването на надземен етажен паркинг до пазара „ Ситняково “ в регион Слатина, оповестяват от пресцентъра на локалния парламент.

 

Одобреното финансиране е в размер на 4 600 000 лева, от които 2 714 000 лева са съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 “, предоставено посредством Фонд управител на финансови принадлежности в България. Общият бюджет на плана е 6,6 млн. лева, като останалите средства са обезпечени от „ Пазари Изток “ ЕАД, които имат ангажимент по построяването и стопанисването на паркинга.
 
Многоетажното оборудване ще се състои от:

Ниво 1 – паркинг и товарна зона с 49 места, рампа за зареждане на зеленчуков бранш

 

Ниво 2 – междинно равнище, което спомага за обиране на денивелацията на терена и осъществя 19 паркоместа, 16 от тях са планувани за зарядни станции за електрически коли.

 

Ниво 3 – паркинг с 45 паркоместа

 

Ниво 4 – паркинг с 47 паркоместа и зона за образуване на събития от друг темперамент

 

Ниво 5 – състезателен комплекс с 2 зали за фитнес от 276 кв.м., съблекални, кафене и рецепция, както и спортно игрище с размер 20х40 м.

 

„ До седмици се чака да приключат съгласувателните процедури и да пристъпим към избор на реализатор. Реализираме още един паркинг в кварталите по програмата на Столичния общински съвет. Това е следващата ни стъпка към разрешаването на казуса с неналичието на задоволително паркоместа. Ще продължим да работим за това още по-усилено и през тази година “, разяснява шефът на градския парламент Георги Георгиев.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР