В последната сводка на британското министерство на отбраната се казва,

...
В последната сводка на британското министерство на отбраната се казва,
Коментари Харесай

Британското МО: С действията си Русия заплашва света с голяма епидемия от холера

В последната сводка на английското министерство на защитата се споделя, че Русия не съумява да обезпечи съществени публични услуги в окупираните от нея украински територии и се предизвестява за експлоадиране на огромна зараза от холера, оповестява БНР.

Сраженията към Северодонецк не престават, като Русия още веднъж управлява по-голямата част от града, само че нейните сили бележат единствено дребен прогрес в опитите да обкръжат по-широк регион от север и от юг, осведомят от разузнаването в Лондон.

От Министерството на защитата обаче означават, че Русия не съумява да обезпечи обикновени публични услуги в окупираните от нейните войски територии.

Достъпът до безвредна питейна вода е мощно стеснен и променлив, мощно са нарушени телефонните и интернет връзките.

" В Херсон има изострен дефицит на медикаменти, а Мариупол е на път да се трансформира в огнище на холера ", написа в сводката на министерството.

Разузнаването има информация за изолирани случаи на холера в Мариупол още през май.

Британските военни напомнят, че Украйна е претърпяла огромна зараза от холера през 1995 година, като по-късно е имало обособени огнища на болест изключително по азовското крайбрежие, което включва Мариупол.

Медицинските служби в Мариупол са пред колапс и една нова зараза от холера безусловно ще ги довърши, заключават военните специалисти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР