В последната седмица в социалните мрежи все по-често се появява

...
В последната седмица в социалните мрежи все по-често се появява
Коментари Харесай

От спалнята в мотрисата: Строи се първата жилищна сграда в София с връзка към метрото

В последната седмица в обществените мрежи все по-често се появява реклама на постройка от разбъркан вид в София, която е с топла връзка с метрото. Става въпрос за M-Tower, след чието довеждане докрай ще бъде първата жилищна постройка в страната, която има топла връзка с метрото. За момента единствено столичният мол Paradise Center може да се похвали с сходна съгласуваност с градската железница.

С асансьора от спалнята непосредствено слизате в метростанцията “, сподели нагледно Явор Пердухов, управител " Жилищни парцели " във Forton Homes – компанията, която съставлява вложителя и продава обектите в постройката.
Проектът
Проверка на Economic.bg откри, че вложител в плана е софийското сдружение „ Радина Хаус “ ЕООД с шеф Лазгин Заки Маджид. Строителството се прави от „ Маркан Холдинг “ АД, които стоят и зад един от първите крайградски комплекси – Okol Lake. Архитектурното студио, което работи по плана, е Planning architectural studio, което е профилирано в планиране на жилищни здания.

Строителството M-Tower, която се намира на бул. „ Александър Малинов “, започна през 2022 година и се чака да бъде приключена през 2026 година Сградата ще бъде на 21 етажа, като от 8-и нагоре ще е жилищна част, а всичко до там ще са офиси.
Високо, високо, високо
Неслучайно слоганът на плана е: „ Високо, високо, високо “. Защото предлагаме освен високо качество на живот, само че и висока етажност, която поставя Стара планина и Витоша в дланта на ръката ти “, споделя Пердухов.

Според него този план ще се трансформира в „ перлата “ на София и до стадия на привършване на строителството цените на жилищата ще се удвоят. Сега те стартират от 2000 евро на квадрат и все още има 20 подадени жилището, прецизира Пердухов.

В плана са включени общо 84 жилището – ателиета, тристайни, четиристайни и многостайни – под земята паркинг на 4 равнища с асансьор, офисна част, ресторант, кафене, салони за хубост и магазини.

Предвидени са независими фоайета-лобита с рецепция и надзор на достъпа.

По думите на Явор Пердухов сходен вид планове в чужбина са най-успешни поради удобството и връзката с градския превоз.

В България сега това е най-търсеният артикул – жилищни здания, които са наоколо до метро. M-Tower освен че е наоколо, той е безусловно над метрото ”.
Сградно строителство
Бурното развиване на жилищния пазар в София и забавянето на пазара на бизнес парцели породи нова наклонност в строителството в столицата. Според архитекти точно смесеният вид строителство – офисна постройка със жилищна част – е бъдещето в плановете на София.

По този метод, специалисти споделят, че се употребява потенциалът на една постройка на 100%.
Офиси и жилищна част – бъдещето на постройките в София
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР