В пореден политически проект се ангажира бившата социалистка Мая Манолова.

...
В пореден политически проект се ангажира бившата социалистка Мая Манолова.
Коментари Харесай

Бившата социалистка Манолова се обзаведе със собствена партия

В следващ политически план се ангажира някогашната социалистка Мая Манолова. Днес тя разгласи основаването на иницитавен комитет, който ще постави основите на политическа партия с името „ Изправи се България ”. Досега такова беше наименованието на гражданска платформа, ръководена от Манолова.

До 2015 година политикът беше едно от лицата на Българска социалистическа партия. Същата година тя се кандидатира и беше определена от Народното събрание за народен омбудсман. Това стана с гласовете на депутатите на ГЕРБ, които преобладаваха тогавашния парламент. През 2019 година Манолова изостави поста си, с цел да се върне още веднъж в политиката – като претендент за кмет на София. Тогава се появи и упоменатата платформа.

На кметските избори Манолова се провали, само че през 2020 година се включи в митингите против кабинета „ Борисов 3 ”. Това се оказа печеливш ход – през 2021 година тя се включи в обединението „ Изправи се.БГ! Мутри вън! ”, по-късно преименувала се на „ Изправи се.БГ! Ние идваме ” (ИБГНИ), и влезе поредно в 45-ото и 46-ото Народно заседание.

На изборите през ноември обаче обединението не съумя да мине прага за влизане в Народното събрание, след което се разпадна. Едно от обединенията, които влизаха в състава й – партия „ Волт ”, се включи в „ Продължаваме промяната ” (ПП) на Кирил Петков и Асен Василев. А Манолова, която първоначално беше благосклонно настроена към Политическа партия, след отпадането си от Народното събрание последователно стартира да става все по-остро сериозна към новите ръководещи.

Това пролича и в речта, която произнесе през днешния ден пред стотината членове на инициативния комитет. Бившата социалистка разгласи, че гражданската й платформа до момента е предложила решения в отбрана на елементарните хора, и е време да прерасне в политически индивид, който да осъществя тези решения. По думите й, една година след първите избори, които отстраниха ГЕРБ от властта, моделът „ Борисов ” се е запазил и се възпроизвежда от новите ръководещи, които са се отказали от промени. Така се основава опция за реванш на тези, против които хората викаха „ Мутри, вън! ”, уточни Манолова.

От тези думи стана ясно, че „ Изправи се България ” ще търси гласоподавателите си измежду тези, които са съперници на ГЕРБ и са разочаровани от Политическа партия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР