В понеделник ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове

...
В понеделник ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове
Коментари Харесай

След дъждовете: РЗИ препоръча за питейно-битови нужди да се използва бутилирана вода в Добрич

В понеделник ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за остарели хора в Добрич , заяви във Facebook профила си кметът на града Йордан Йорданов.

„ На всички детски градини, ясли и обществени услуги е разподелено да употребяват за питейни потребности, готвене, миене на посуда единствено бутилирана вода. Община Добрич има подготвеност да обезпечи вода за битови потребности “ , сподели още той. Очаква се мнение на сдружението „ ВиК – Добрич “, което има законов ангажимент за обезпечаване на водоподаването.

Градоначалникът прикани към съпричастност, а не да се „ заиграваме със страховете на хората “. „ Точно в този момент, след пагубните фрагменти на бедствието в страната, е редно да проявим разсъдък и да не разчитаме на на ниска цена популизъм, а като виновни хора, запътили се към ръководството на страната, да помислим и работим за виновна национална политика. Такава е нужна, с цел да действа обикновено страната ни “, написа Йорданов.

След поройния дъжд на 2-ри против 3-ти септември в някои квартали на регионалния град от чешмите тече мътна вода.

Регионалната здравна ревизия предложи за питейно-битови потребности да се употребява бутилирана вода. Оттам оповестиха, че са почнали набирането на проби, които ще бъдат оценени по физикохимични и микробиологични индикатори. До излизане на лабораторните резултати на 7-и септември за семействата, където чешмяната вода е очевидно мътна, рекомендацията остава.

По публични данни падналото количество дъжд е 69 литра на квадратен метър, напомни Йорданов. По думите му в нощта на пороя на дежурните телефони в общината са получени 35 сигнала, главно за наводнени приземни етажи. Няма потърпевша градска инфраструктура, с изключение на няколко наноса по два от булевардите в Добрич, написа кметът. Вчера ниските елементи на дерето са почистени от затлачени клони и растителност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР