В понеделник при израелския удар по иранското консулство в Дамаск

...
В понеделник при израелския удар по иранското консулство в Дамаск
Коментари Харесай

Израел се подготвя за иранска атака

В понеделник при израелския удар по иранското консулство в Дамаск починаха седем членове на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война, измежду които почитан пълководец на елитните сили " Кудс " бригаден военачалник Мохамад Реза Захеди. Иран се закани да отговори.

Говорейки пред израелски бойци във военновъздушна база в петък, министърът на защитата на Израел Йоав Галант съобщи, че страната му нападна враговете си когато и където реши.

" Може да е в Дамаск, може да е в Бейрут. Врагът е удрян мощно на всички места и по тази причина търси по какъв начин да отговори. Ние сме подготвени с многопластова защита ", съобщи военният министър.

Дипломати и анализатори означават, че Техеран не желае пълномащабна война с Израел или със Съединени американски щати, която да заплаши властта на управлението на Ислямската република и би предпочел да продължи да употребява своите съдружници в района да правят тактически удари по съперниците му.

Ръководителят на ливанската военна формация " Хизбула " Хасан Насралла съобщи също в петък, че израелският удар по иранското консулство в столицата на Сирия бележи " повратна точка " в актуалната близкоизточна рецесия.

Подкрепяната от Техеран формация " Хизбула " съобщи, че поддържа правото на Иран " да накаже " Израел и по време на телевизионно послание в петък Насралла съобщи, че отговорът следва.

" Бъдете сигурни, бъдете уверени, че иранският отговор на удара по консулството в Дамаск сигурно идва към Израел ", съобщи Насррала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР