Първи кадри показват катастрофата с хеликоптер, в която загина иранският

...
Първи кадри показват катастрофата с хеликоптер, в която загина иранският
Коментари Харесай

Първи кадри от катастрофата, в която загина президентът Раиси

Първи фрагменти демонстрират злополуката с хеликоптер, в която почина иранският президент Ебрахим Раиси.

В злополука с хеликоптер починаха президентът Ебрахим Раиси, външният министър Амир Абдолахиан, ръководителят на петъчните молебствия в Табриз аятолах Мохамед Али Ал е Хашем, губернаторът на Източен Азарбайджан Малек Рахмати, както и членове на екипажа и защитата на президента.

Видео, в което иранското сдружение на Червения полумесец и армейските рейнджъри придвижват телата на починалите в злополуката с хеликоптер, беше оповестено в обществената платформа " Екс ". В случая участваше и президентът на Иран Ебрахам Раиси, който също загуби живота си.

state TV has released images depicting the crash site of the helicopter that transported President Ebrahim and his companions who were martyred.
— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN)

Министерският кабинет на Иран се събра на изключително съвещание в понеделник сутринта след формалното удостоверение за " мъченическата " гибел на президента Ебрахим Раиси и външния министър Хосейн Амир Абдолахиан при злополуката с хеликоптер.

След съвещанието кабинетът направи изказване, в което изрази съболезнования по отношение на кончината на президента и неговите спътници в случая.

Трагичният случай се случи, до момента в който президентът и доближените му се връщаха от региона Хода Афарин в северозападната иранска провинция Източен Азарбейджан след откриването на язовир на общата граница с Република Азербайджан.

Инцидентът е станал вследствие на гъста мъгла в района, която затрудняваше и работата на избавителните екипи.

Хеликоптерът се е разрушил наоколо до медна мина " Сунгун ". Тя се намира сред Джолфа и Варзакан в провинция Източен Азербайджан в Иран и е на към 70-100 км от град Табриз, един от най-големите градове в Иран и градът, към който са се отправили президентът на Иран и външният министър.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР