В понеделник президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател

...
В понеделник президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател
Коментари Харесай

Радев приема Денков в понеделник в 11 часа

В понеделник президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по бройка в 49-ото Народно заседание парламентарна група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), на който според конституционната процедура връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление, оповестиха от прессекретариата на президента. 

Това ще се случи в 11:00 часа на " Дондуков " 2. 

По-рано през днешния ден номинираният за министър председател Николай Денков от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) и номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел оповестиха на взаимен брифинг в Народното събрание състава на проектокабинета в границите на втория мандат.

Денков от ПП-ДБ и Габриел от ГЕРБ-СДС ще бъдат министър председател и вицепремиер на ротация през девет месеца. В първите девет месеца министър-председател ще е Николай Денков.  

Президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на ПП-ДБ акад. Николай Денков на 29 май. 

ТЕМА преди 11 минути 151 преди 2 часа 3700 преди 6 часа 1058
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР