В понеделник евродепутатите ще отбележат 20-годишнината от въвеждането на еврото

...
В понеделник евродепутатите ще отбележат 20-годишнината от въвеждането на еврото
Коментари Харесай

20-та годишнина на еврото и дебат с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

В понеделник евродепутатите ще отбележат 20-годишнината от въвеждането на еврото и ще обсъдят с ръководителя на Европейската централна банка Кристин Лагард работата на ЕЦБ през 2021 година

Заседанието ще стартира с гала по отбелязване на 20-годишнината от основаването на еврото. Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола, ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард, комисарят по въпросите на стопанската система Паоло Джентилони и Ирене Тинали, ръководител на Комисията на Екологичен потенциал по стопански и парични въпроси (ECON), ще произнесат речи.

След церемонията евродепутатите ще обсъдят с ръководителя на ЕЦБ Лагард работата на Европейската централна банка през 2021 година и положението на стопанската система на Европейски Съюз. Дебатът се организира в изключително значим миг, когато инфлацията се покачва и в същото време се следят ранните стадии от икономическо възобновяване след пандемията. Членовете на Екологичен потенциал ще имат опция да попитат госпожа Лагард по какъв начин най-добре да бъдат уравновесени потребностите от справяне с инфлацията, като в същото време се поддържа съживяването на стопанската система.

Докладът по отношение на политиката на ЕЦБ през 2021 година ще бъде подложен на гласоподаване във вторник, а резултатите ще бъдат оповестени в сряда сутринта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР