В Пловдивския районен съд започва дело за разбита схема за

...
В Пловдивския районен съд започва дело за разбита схема за
Коментари Харесай

В пловдивския съд влиза дело за купуване на гласове

В Пловдивския областен съд стартира дело за разрушена скица за пазаруване на гласове в Столипиново преди парламентарните избори на 4 април , предходната година. 

Подсъдим е локален гражданин на квартала, провел група от четирима души, които трябвало да обезпечат всеобщо гласоподаване за политическа партия ГЕРБ против 30 лв. на човек. 

Задачата на съучастниците била да обикалят по адресите в махалата и да оферират на локалните поданици парични суми и рекламни материали, като записват в бележник имената и броя на „ вербуваните “  гласоподаватели. Изрично изискване било, последните да са единствено лица от ромски генезис.  Те пък трябвало да убеждават родственици, близки и познати да станат „ покровители “, на самите избори да гласоподават за посочената партия против възнаграждение. 

При триумф, помощниците щели да получат по още 50 лева.  При разкриването на схемата са открити описи с имена на хора от квартала. Организаторът е обвиняем и по второ обвиняване – за открити у него противозаконни муниции.  Делото е планувано в Разпоредително съвещание. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР