В Пловдив в квартала на творческите индустрии Капана от днес

...
В Пловдив в квартала на творческите индустрии Капана от днес
Коментари Харесай

В Пловдив започва Капана Фест Есен 2018

В Пловдив в квартала на креативните промишлености Капана от през днешния ден до 30 септември ще се организира фестивалът "Капана Фест Есен 2018 ", заяви уредникът на събитието Никола Сивков.
Тези три дни ще изпълнят душата ни с литература, кино, спектакъл, изложения, арт съоръжения, движимости на художници, сръчни приложници, нови хрумвания и нови благоприятни условия, сподели Сивков. Капана се преоблича за есента и към този момент е цялостен с изкуство и усеща и хиляди биещи в темп сърца.

Неизменна част от "Капана Фест " е и авторският базар, където 50 български създатели ще показват новите си сбирки на произведения от изкуство, украса, бижута, био и натурална козметика и още други творби. Ценителите на хубавата храна ще се срещнат с Шийтаке - Краля на култивираните гъби, създадени в България и отгледани на дъбови трупи. Ще могат да дегустират био гъби шийтаке: мариновани с годжи бери, мариновани с чесън, задушени в масло. И тази година в "Капана Фест Есен 2018 " се включва Зелена работилница с голям брой вкусни безглутенови, веган и здравословни вкусотии, както и нови артикули и голям брой изненади.

Предвидени са още Мехенди Зона и показване на изкуството Mehendi - рисуването на тялото с натурална къна. Галерия Капан за изкуство е основана по концепция на художника Матей Матеев във формата на голям капан за мишки и тази есен в нея се хванаха изумителните произведения на Димитър Механджийски-Stern.

Новото тази есен е базар за книги и литературната алея, където посетителите ще могат да открият книги от мултимедийната поредност с интерактивни приказки за деца. Сред участниците във фестивала е и Фондация "Елия ", която посредством плануваните действия с деца и от продажбата на нова градска карта за деца - "Оцвети Пловдив ", на Сдружение "Българска история ", ще се събират средства за акцията "Общуваме дружно ". Целта на акцията е да създаде и подари пакет образни помощни материали и да даде достъп до особено мобилно приложение на над 100 фамилии с деца-аутисти в България.

Богата музикална стратегия с присъединяване на български и задгранични актьори от Англия, Украйна и Гърция ще съпътства трите дни на събитието на четирите музикални подиуми в квартала на креативните промишлености Капана. Фестивалът се реализира с поддръжката на община Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР