В Пловдив оповестиха брутален случай на измама, свързана с ремонти. Като

...
В Пловдив оповестиха брутален случай на измама, свързана с ремонти. Като
Коментари Харесай

Брутално! Мъж получи инсулт след измама от строителна бригада

В Пловдив оповестиха жесток случай на машинация, обвързвана с поправки. Като обвинени са привлечени две дами от ромски генезис. Ето и повече детайлности, обявени на брифинг преди минути от наблюдаващия прокурор:
„ Двете арестувани имат роднинска възраст, като нормално са мамели възрастни самотни хора. Едната от тях е съумяла да построи по-близки връзки с един от потърпевшите – 66-годишен мъж от Белозем.
Въпросният човек й е давал пари на заем. В един миг дамата споделя, че няма по какъв начин да ги върне, а може да обезпечи безплатен ремонт на къщата му. Отива с други лица от ромски генезис у тях, които се показват за бригада.
Започва се непрекъснато искане на пари, като индивидът им дава своите спестявания, а когато те свършват, ромите стартират да го водят по банки и други финансови институции, с цел да тегли заеми на свое име.
Изтеглени са десетки такива, а след това бива заплашван, че частни правосъдни реализатори могат да му вземат парцелите. Стига се до прекачване на част от аграрни земи, които индивидът има, като общата щета, нанесена му в пари и парцели, е за 77 500 лв..
В последна сметка потърпевшият споделя на свои близки, които се свързват с органите на Министерство на вътрешните работи и по този начин се стига до залавянето на измамниците. Вследствие на всичко това индивидът е претърпял инсулт и едвам приказва, прецизираха от прокуратурата, написа plovdiv24.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР