В Пловдив е арестуван лихвар, давал незаконно заеми на притиснати

...
В Пловдив е арестуван лихвар, давал незаконно заеми на притиснати
Коментари Харесай

Задържан е пловдивски лихвар, давал заеми срещу 10-15% месечна лихва

В Пловдив е задържан лихвар, давал нелегално заеми на притиснати в потребност хора против месечна рента от 10 до 15%. 37-годишният мъж е развивал противозаконната си активност от 2018 година досега, като е извлякъл 80 000 лв. облага

Мъжът е работел като кредитен съветник към небанкова финансова институция – компания за бързи заеми, като редом с това независимо е издирвал нуждаещи се от незабавно финансиране хора, давайки им заеми. 

При обиск в дома му са открити голям брой непознати персонални и банкови карти с ПИН-кодове, финансови документи, с които е изнудвал длъжниците, над 50 огромни талона на леки коли, бележници със мемоари на имена и суми, както и контракти за заеми.

Намерени са също към 10 000 лева в брой и голям брой заложени движимости. За над три години незаконна активност лихварят е раздал заеми на обща стойност 60 000 лв. на 20 души. В момента той е в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще изиска непрекъснато задържане под стража. Законът планува за такова закононарушение отнемане от независимост от 5 до 10 години, както и конфискация на част от имуществото. 

Разследването по случая продължава. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР