В Пловдив 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще

...
В Пловдив 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще
Коментари Харесай

Програма за отбелязването на 6 януари в Пловдив

В Пловдив 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде празнувана на 6 януари от 13.30 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина. В ритуала, проведен от община Пловдив, ще вземат участие почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Димитър Минев – шеф на Народна библиотека " Иван Вазов “ Пловдив, водещ ще бъде артистът Петър Тосков.

В церемонията ще вземат участие народни представители, кметът на Пловдив, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият медиатор на Пловдив, Областният шеф, представители от Областната администрация, ръководителят на Общинския съвет, общински съветници, командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна черква, политически и публични организации, жители и медии. 

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Великия Богоявленски водосвет на брега на река Марица против Водната палата на 6-ти януари 2019 година в  12:30 часа.

Православните християни, които желаят да вземат участие при изваждането на Богоявленския кръст от водите на река Марица, би трябвало да заявят своето присъединяване в катедралния храм " Успение Богородично " в Пловдив най-късно до 5-ти януари, като запишат трите си имена и телефонен номер за връзка. 

На 6-ти януари - Богоявление, в катедралния храм " Успение Богородично " от 09:00 часа стартира Архиерейска света литургия.

От 12:00 часа е освещаването на войнските флагове.

От 12:30 до 13:00 часа - Велик водосвет на река Марица  (срещу Водна палата).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР