В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19.

...
В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19.
Коментари Харесай

К. Ангелов в Плевен: Да видим какво ще се случи за 1-2 седмици, за да преценим как ще продължат мерките

В Плевенска област се усилва броят на приетите в болница с Covid-19. Всички лечебни заведения ще усилят леглата в Covid отделенията с 20 %, заяви здравният министър Костадин Ангелов след обиколка в лечебните заведения в регионалния град.

Здравният министър, чиято работна среща съответства през днешния ден с митинги представители на бизнеса, разяснява за какво са затворени:

„ Много постоянно ни упрекват, че като имаме електронно образование на учениците, децата отиват в моловете. Нека да забележим какво ще се случи идната седмица-две, с цел да преценим по какъв начин ще продължат ограниченията. Аз мисля, че доста бързо ще излезем от тях. Нека хората, които показват мнението си по този метод, напълно разбираемо е тяхното неодобрение, само че задачата, която ни води и която преследваме е запазването на оптимално огромен брой човешки животи “.

На въпрос дали ще бъдат подкрепени хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори по този начин:

„ Това следва да бъде разисквано на национално равнище. Това са обществени и стопански ограничения. От мен се желае да вардя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на опазването на здравето, тези хора да получат компенсациите си. Разбира се, в случай че законът го разрешава “.

По-рано през днешния ден към постройката на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

– като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в осъществяване на новите Covid ограничения.

На митинга Министерство на вътрешните работи задържа мъж на 34 години, който хвърлял еклери по постройката на инспекцията, снети са му пояснения след което е освободен, потвърдиха от полицията.

Директорът на РЗИ доктор Илиян Минчев сподели, че на 26 март в Плевен още веднъж ще има съвещание на Областния спешен щаб, до тогава ограниченията ще останат непроменени.

В Плевен Covid имунизацията върви с положително движение, установи още през днешния ден министърът на опазването на здравето. Той увери, че няма никакви проблеми с имунизацията „ Астра Зенека “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР