В Плевен започна подновяване на маркировката на десетки километри алеи

...
В Плевен започна подновяване на маркировката на десетки километри алеи
Коментари Харесай

В Плевен започна подновяване на маркировката на десетки километри велоалеи

В Плевен стартира възобновяване на маркировката на десетки километри алеи за велосипедисти, оповестиха от общината.

Общинската компания реализатор "Инжстрой " е закупила по-качествена багра от предходната, чиято продължителност след полагане е към шест месеца. За да бъдат подновявани велоалеите се постанова да бъдат маркирани два пъти годишно - пролет и есен, допълниха от компанията.

Кметът на Плевен Георг Спартански е безапелационен, че както за маркирането на велосипедните алеи, по този начин и за останалата хоризонтална маркировка по улиците, ще се купуват, въпреки и по-скъпи, качествени бои, тъй като те устоят повече време и устояват по-добре на климатичните промени.

Велоалеите в Плевен са основани по европейски план и свързват огромните жилищни квартали на Плевен - "Сторгозия " и "Дружба " и останалите с централната градска част и с парка "Кайлъка ".

Плевен е измежду градовете с най-вече велоалеи, които бяха проектирани преди към десетина години. Градът е и с една от първите в страната централни пешеходни зони, откакто бе спряно автомобилното придвижване по остарялата основна улица "Васил Левски " и тя бе предоставена за прилагане единствено от пешеходци и велосипедисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР