Как да използваме изкуствения интелект в образованието – презентации по

...
</TD
>Как да използваме изкуствения интелект в образованието – презентации по
Коментари Харесай

Осмокласници от пловдивска гимназия представиха проекти за изкуствен интелект в образованието

Как да използваме изкуствения разсъдък в образованието – презентации по тематиката показаха осмокласници от Професионалната гимназия по електротехника и електроника на конгрес, който учебното заведение провежда през днешния ден в Дома на науката и техниката. Целта бе да се показват и отчетат резултатите от първата година на нововъведението, осъществена в гимназията по план " Изкуственият разсъдък като детайл от STEM “.

Учениците от новаторските паралелки на компетентност " Приложно програмиране “ демонстрираха задълбочени теоретични знания в региона на интелигентните системи и усвояването на разнородни на практика умения, свързани с приложения на способи и техники на изкуствения разсъдък в необятен кръг от посоки на естествените науки. Представени бяха STEM плановете " Система за разбор и ръководство на база данни за компютърни игри/ сериали “,  " Програма за възпитаници “, " Игра за познаване на столиците в Европа “. Дамският тим по програмиране показа разработка на тематика " AI -STEM: Растенията в Космоса избавят Земята “.

Проф. Станимир Стоянов от Факултета по математика и информатика на ПУ " Паисий Хилендарски " срещна присъстващите със актуалните аспекти на изкуствения разсъдък.

Денис Петков, представител на " Хъб Тракия ", изнесе лекция на тематика " Киберсигурността като просветително и софтуерно предизвикателство ", а Таня Йорданова – представител на " Комерцбанк ", срещна присъстващите с опциите за приложение на изкуствения разсъдък в банковия бранш.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР