В Плевен сдружение "Диабет" започна кампания под патронажа на председателя

...
В Плевен сдружение "Диабет" започна кампания под патронажа на председателя
Коментари Харесай

Плевен започна кампания "Диабет" под патронажа на председателя на общинския съвет

В Плевен съдружие "Диабет " стартира акция под патронажа на ръководителя на общинския съвет Мартин Митев, оповестиха от съвета. Поводът е идният Световен ден за битка с диабета - 14 ноември.

Днес 98 чиновници на община Плевен са измерили кръвната си захар. Те са минали тестването от 8.30 до 10.30 часа без да се постанова да бъдат откъсвани трайно от работния развой. По време на измерването от сдружението са раздали осведомителни материали за болестта.

Повечето чиновници са били с индикатори в нормата, само че има единични случаи с резултати над нея. На тях е предложено да се извърнат към персоналните лекари и съответните експерти, уточни Даниела Илиева - ръководител на съдружие "Диабет ".
За шеста поредна година сдружението провежда взаимно с клиниката по ендокринология към УМБАЛ "Д-р Георги Странски " с шеф доцент доктор Катя Тодорова начинания във връзка Световния ден за битка с диабета.

На 9, 10 и 13 ноември във Втора клинична база ще има безвъзмездни проучвания на кръвна захар и гликиран хемоглобин на заболели с диабет от Тип 2, както и на техните роднини. На 20 ноември ще бъде измерена кръвната захар и на чиновниците в регионалната администрация в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР