В пленарната зала политиците не търсят истината. “Страйкър, които сега

...
В пленарната зала политиците не търсят истината. “Страйкър, които сега
Коментари Харесай

Тагарев: В пленарната зала политиците не търсят истината

В пленарната зала политиците не търсят истината. “Страйкър ”, които в този момент купуваме, са поръчани за работа и от американската войска. Така министърът на защитата Тодор Тагарев отговори на рецензиите на опозицията, че държавното управление купува остарели модели бронирани машини.

Предстои да сключим контракт с компанията и той да мине още веднъж за утвърждение през Народното събрание. Първото заплащане ще е края на тази година. Основните заплащания са до 2027 година, а машините ще идват в интервала 2025 година – 2027 година Машините няма да дойдат подготвени тук, а ще се асемблират в един от нашите военни фабрики, означи министърът пред Би Ти Ви.

Заложената през 2018 година оптималната стойност за покупката на тези машини, е доста под обективната, настоя още той.

В странна обстановка сме сега – министър председателят споделя, че не може да работи с ръководителя на ДАНС, а президентът отхвърля да го освободи, разяснява още Тагарев. Според него не е ясно по какъв начин ще работят оттук насетне изпълнителната власт и ДАНС.

Работя доста добре с Военното разузнаване, получавам отчети всекидневно и нямам основни бележки, акцентира той.

6 хиляди пък са свободните места в армията, стана ясно от думите му. “Демографските трендове в страната са такива и ние надалеч не сме единственият бранш, който изпитва дефицити. Факторът, който изяснява неналичието на интерес през 2022 и 2023 година е дезинформационната акция – “Не отивайте там, тъй като ще ви пратят в Украйна ”. В нея взеха присъединяване и парламентарните политически сили, те също носят отговорност за недокомплекта в армията ”, сподели той.

Още вести четете в категорията България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР