В питането си той отбелязва, че състоянието на Топлофикация -

...
В питането си той отбелязва, че състоянието на Топлофикация -
Коментари Харесай

Николай Велчев пита кмета Терзиев за дълговете на Топлофикация -...

В питането си той отбелязва, че положението на " Топлофикация - София " ЕАД и неговото възстановяване постоянно е било следено с изключително внимание от общинските съветници от Българска социалистическа партия, защото това сдружение е стратегическо за българската енергийна система. " Топлофикация - София " ЕАД е най-голямото общинско дружество в столицата, също така е и най-голямото топлофикационно сдружение в страната. То обслужва към 70% от всичките консуматори на централизираното топлоснабдяване ", разясни Николай Велчев.

 

Неговият въпрос към кмета Васил Терзиев е дали възнамерява среща с управлението на " Топлофикация - София " ЕАД и по кое време би могло да се състои тя.

 

" То би трябвало да ни каже какви са отговорностите на сдружението и какъв брой са несъбраните вземания към края на 2023 година, сподели още Велчев.

 

Целта на тази среща е да се срещнем с настоящото и дълговото положение на сдружението, както и с техническото и кадрово положение на почналия към този момент нов отоплителен сезон.

 

Централизираното топлоснабдяване е най-ефективният метод за доставяне с отопление и топла вода в урбанизирани територии. Неговият забележителен капацитет за икономисване на първична сила, екологичните му преимущества, високият комфорт и сигурност на предоставяните услуги способстват за възстановяване качеството на жилищната среда в София "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР