В писмо до главния прокурор отправям молба прокуратурата да влезе

...
В писмо до главния прокурор отправям молба прокуратурата да влезе
Коментари Харесай

Д-р Валентин Димитров: Прокуратурата да влезе в Пирогов и да ме провери

" В писмо до основния прокурор насочвам молба прокуратурата да влезе в " Пирогов " и да ме ревизира за одитния отчет ". Да ме ревизира и финансовият министър Асен Василев. В писмо насочвам и предизвестия към здравния министър проф. Христо Хинков, че публичната поръчка, която са направили в министерството септември месец подлага под опасност болничното заведение и нейното действие. Има персонален спор, аз с Хинков имам една единствена среща, това е персонална офанзива. Болницата завежда групов иск против министъра на опазването на здравето за засегнатост и уронване на престижа на лечебното заведение. Парите от този иск ще ги дарим за детско опазване на здравето в болничното заведение. Аз персонално ще заведа иск за засегнатост и клюка против министър Хинков. Няма от какво да се срамя, не съм направил нищо, което да е в ущърб на болничното заведение, което да е нарушило законите. Единственият орган, който има правото да се произнесе дали съм престъпен нарушител, което внушава министърът на опазването на здравето, е съдът ", съобщи на брифинг шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.

Според него публичната поръчка за храната е законосъобразна.

" Пирогов " е институция, а лекарите са ангели. Всякаква интервенция на " Пирогов " в политически битки не е допустима, тъй като в болничното заведение се лекуват от най-бедния до най-богатия, от най-малката политическа партия до най-голямата ", разяснява доктор Валентин Димитров.

Той акцентира, че " Пирогов " няма политическа принадлежност.

" След всички разтърсвания има 2 рискове - клеветата, че " Пирогов ", банкрутира и е пред банкрут, лекарите да са обезпокоени, че няма да си вземат заплатите - това са 2574 индивида. Втората заплаха е, че хората живеят в напрежение дали ще получат съответна здравна помощ. За времето, за което съм отпред на болничното заведение, сдружението е на облага. От началото до 31 октомври тази година облагата е над един милион 112 хиляди. Тези 31 милиона, за които приказва министърът, са насъбрана загуба на предприятието в продължение на 23 години, не усещам виновност ", добави доктор Валентин Димитров.

Той означи, че когато някой атакува и наскърбява " Пирогов " в действителност наскърбява лекарите, които избавят човешки животи.

" Докато в тази страна на лечебни заведения като " Пирогов " се прави оценка единствено във финансов аспект, опазването на здравето ни ще куца, ние не сме сергия. " Пирогов " е комерсиално сдружение, настояваме за промяна на статута ", разяснява доктор Атанасов, Клиника по вътрешни заболявания.

Най-голямата незабавна болница у нас е разтърсена от скандал, откакто във вторник стана ясно, че министърът на опазването на здравето Христо Хинков е освободил шефа ѝ Валентин Димитров. Мотивите на министъра са нарушавания, открити в одитен отчет. Хинков заяви и че болничното заведение е на загуба с 30 млн. лева От " Пирогов " настояват тъкмо противоположното - че са на облага и всички задължения са изплатени.

Рокадата в " Пирогов " провокира разтърсвания и в некоалицията. Във вторник от ГЕРБ обявиха, че ще бойкотират държавното управление, Движение за права и свободи също застанаха твърдо зад управлението на болничното заведение. На същия ден процедурата по промяна на шефа беше спряна.

Вчера здравният министър Хинков още веднъж отбрани решението си за отстраняването на Димитров и влезе в неприсъствен спор с ръководителя на здравната комисия в Народното събрание Костадин Ангелов. Хинков твърди, че е съветвал решението си с Ангелов. Той обаче дефинира думите на министъра като неистина.

Междувременно прокуратурата стартира инспекция въз основа на одитния отчет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР